101PROJECTS.NET

101 portretten van
A R N H E M M E R S

ARNHEMMERS
Hoe kan je een stad beter portretteren dan door middel van haar inwoners?

Het plan was om in het tijdsbestek van ongeveer een jaar (2015) zoveel mogelijk inwoners van Arnhem in de leeftijd van nul tot honderd jaar te fotograferen, waarbij elk geboortejaar tussen 1915 en 2015 eenmaal vertegenwoordigd wordt. In totaal ging het dus om 101 portretten.

CRITERIA
Ik wilde uit elk even geboortejaar een man en uit elk oneven jaar een vrouw portretteren. De criteria voor wie zich Arnhemmer mag noemen nam ik ruim. Iedereen die twee jaar of langer (of, voor de jongsten, meer dan zijn/haar halve leven) in Arnhem woont kwam in aanmerking (per gezin hooguit één persoon en ik probeerde alle wijken te laten vertegenwoordigen).

Hieronder ziet u de actuele situatie, voor de geboortejaren waar een vraagteken bij staat heb ik nog niemand gevonden. Staat uw jaar nog open, voldoet u aan de gestelde criteria en lijkt het u alsnog leuk om mee te doen? Neem dan a.u.b. via E-MAIL contact met mij op. Ik maak de foto's bij u op locatie. (Nog geen 18? Neem dan een ouder of voogd mee.)

De portretten worden hier gepubliceerd en in een later stadium eventueel ook gebruikt voor een expositie en/of fotoboek.

Inmiddels is dit ook een soort afscheidsproject geworden, van de stad, want na vele jaren in Arnhem gewoond te hebben heb ik in 2016 de stedelijke omgeving verruild voor de bosrijke omgeving van Hoog Soeren. De band met Arnhem blijft echter sterk.

PROJECTEN HOME E-MAIL

Share on facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit StumbleUpon Blogger Wordpress Evernote Design by: Coos Dam
Photo gallery script by: tosrus