101PROJECTS.NET

101 foto's

EEN GRIJS VERLEDEN

Iedere fotograaf die in het pre-digitale tijdperk begonnen is heeft het waarschijnlijk nog, een archiefkast vol oude afdrukken en negatieven waar eigenlijk niks meer mee gedaan wordt, maar waar nog best wat materiaal tussen zit dat de moeite waard is. Ik ben midden jaren tachtig begonnen met fotograferen en hoewel een groot deel van mijn toenmalige werk in de archieven van een persbureau terecht gekomen is heb ik zelf ook nog het nodige materiaal in dikke mappen op zolder liggen, het overgrote deel zwartwit.

Medio jaren negentig was het zwartwit tijdperk ook bij de meeste kranten wel ongeveer voorbij. Kleur was nu de norm, voornamelijk analoog nog, want de digitalisering nam pas echt een vlucht kort na de eeuwwisseling. Ik beperk de keuze voor dit project dan ook tot materiaal dat uit de twintigste eeuw stamt toen photoshoppen nog geen werkwoord was.

Mijn doka heb ik reeds lang geleden de deur uit gedaan, maar met behulp van een (negatief)scanner kan ik nog met het materiaal aan de slag. Het wordt een allegaartje van experimenteel werk, straatfotografie en werk in opdracht, al dan niet gepubliceerd, met af en toe wat extra informatie over de gebruikte techniek.
Zonde om het verder allemaal onbelicht te laten, daarom duik ik nu geregeld in mijn archief op zoek naar vergeten en verstofte beelden uit een zwart, wit en grijs verleden.

PROJECTEN HOME E-MAIL

Share on facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit StumbleUpon Blogger Wordpress Evernote Design by: Coos Dam
Photo gallery script by: tosrus